עברית  |  English  |  
 

האוכל של עיירות טוסקנה. יותר מקומי מזה אין.  
את איטליה חווים יותר מכל דרך הטעמים... וטיול נכון עובר דרך הטעמים המקומיים.
כולנו מכירים את המאכלים הכלל-איטלקיים אבל למחוזות עצמם יש התמחויות והעדפות.
אפילו לערים עצמן יש מנות יחודיות משלהן שלא תמצאו במקומות אחרים. בטח לא כמסורת של מאות שנים.

ארוחה אותנטית בפיזה
אם השקעתם בטיפוס למגדל הנטוי (וגם אם לא) ונותר לכם זמן פנוי, עשו היכרות עם המנות הפיזנטניות האלו:
לראשונה הזמינו מרק ששמו: Zuppa Bordatino: מרק ובו קמח תירס, שעועית וכרוב קייל הבריא (והאופנתי):



למנה עיקרית אופיינית הזמינו את ה:Baccalà coi porri : דג קוד (שבאיטליה נקרא: "בקלה") מטוגן ומוגש עם כרישה. 
ולקינוח, הזמינו עוגה ששמה: Torta co’ bischeri: פאי שוקולד ואורז אפוי עם אגוזים וצימוקים.
עכשיו אתם פיזנטינים אמיתיים...:-)

 

ארוחה פיורנטינית בפירנצה:
מלבד הסטייק הפיורנטיני המפורסם ("ביסטקה פיורנטינה"), יש עוד כמה מאכלים שתושבי פירנצה גאים בהם...
מנת אוכל רחוב מפורסמת היא מנה שנקראת: Trippa, אותה מוצאים בדוכני אוכל שנמצאים ברחוב, ובה חלקי פנים של בקר או חזיר שבושלו בסיר ענק, מוגשים בתוך שקיק נייר או בתוך לחמנייה. מאכל לבעלי קיבה חזקה, וחובבי מזון מומלח היטב.

לוקה:
בלוקה התפריט מיוחד ושונה, עקב קרבתה להרי האפנינים העשירים בעצי ערמונים, וכן קרבתה לים.
מקובל להזמין מנת פסטה ששמה: Spaghetti alla Trabaccolara: ספגטי עם רוטב דגים מיוחד.
לצמחונים,  מומלצת פשטידה אופיינית ששמה: Scarpaccia: פשטידת קישואים שנאפית עם מלח וסוכר.


ולקינוח, בלוקה הזמינו: Torta d’Erbi : קינוח מיוחד מאד העשוי מסלק ותרד, ומומתק עם סוכר, צימוקים וצנוברים.

סיינה:
ממליצה להזמין בסיינה מנת פסטה ששמה: Pici all'Aglione: "פיצ'י" הוא סוג פסטה דומה לספגטי (אך דק יותר), והרוטב הוא רוטב עונתי של שמן זית, עגבניות ושום.


ולקינוח, כמובן שאני ממליצה לטעום את העוגה האופיינית לסיינה, ששמה: Panforte: עוגה קשה ודחוסה של פירות יבשים וצימוקים. לא כולם אוהבים סוג זה של עוגות, אולם שווה לטעום. את העוגה מוכרים גם בכל קונדיטוריה ומאפייה בסיינה.

ולסיום, אם אתם מבקרים בעיר "ארצו"- Arezzo, הזמינו מנת פסטה ששמה: Bringoli. זוהי מנת פסטה בה יש רוטב בולונז "מזוייף": Fake Ragu: רוטב שנראה כמו בולונז אולם הוא צמחוני.
לקינוח הזמינו עוגה ששמה:Gattò : המילה מגיעה מהמילה "עוגה" בצרפתית (Gateau), זוהי עוגה אפויה מבצק רך וממולאת בפודינג.

שיהיה בתיאבון, בטוחה שלא יחסר לכם...

 



  מדוע לתכנן מראש
 את הטיול לאיטליה?

  
 
במהלך השנים בהן גרתי
  באיטליה, התוודעתי למקומות,
  לאוכל, ליין, למנהגים ולתרבות.
  מאז שחזרתי ארצה אני ממשיכה
  לבקר באיטליה בכל שנה בחיפוש
  אחר אתרים חדשים וביקור חוזר
  במקומות המוכרים והאהובים.
  בשנים האחרונות הכנתי מאות
  מסלולים למטיילים לאיטליה
  ואני לומדת מכל מטייל...

  לאחר שיחת היכרות קצרה
  אבנה עבורכם מסלול טיול אישי 
  אשר יבטיח הנאתכם מאחת
  המדינות היפות ביותר בעולם

 
  צרו עימי קשר להזמנת
 מסלול טיול אישי עשיר >

 
  שלכם, אפרת פישביין

  

 

לייבסיטי - בניית אתרים