לכל אזור באיטליה אוכל רחוב משלו. ככל שהמחוז עממי יותר, תרבות אוכל הרחוב שלו
שוקקת ומעניינת יותר. סיצליה היא אולי השחקנית המשמעותית בתחום זה כאשר ממש לכל עיירה יש מאכל אופייני לה.
שווה להכיר כמה מהמאכלים הנפוצים בכל סיציליה:
Fritolle - פריטולה
את ה"פריטולה" תפגשו בעיקר בשווקים ובקרנות הרחוב. מוכר או מוכרת מקומיים יעמדו עם סיר גדול ומהביל, מכוסה במכסה או במגבת.
אם תאזרו אומץ לבקש מנה (כן כן, מספיק שתצביעו לו על הסיר ותגלו עניין) המוכר יוציא מהסיר לפעמים עם כף, לפעמים ממש עם היד מנה בשרית ויניח אותה על צלחת חד פעמית או במפית נייר מגולגלת ויגיש לכם.
בפנים מחכים לכם מגוון של חלקים פנימיים מטוגנים ומבושלים של עגל אשר בושלו במשך שעות ברוטב בסיסי של בשר. יש לאכול אותם מייד, ישירות מהמפית, כאשר הם עדיין חמים מאד.
אין ספק שנדרש אומץ מסויים וקיבה בריאה, אבל החוויה חזקה וטעם הבשר המומלח נותר זמן רב בפה. יותר אותנטי מזה, אין!...
ארנצ'ינה: Arencine
המלך של מאכלי הרחוב בסיציליה, ללא מתחרים. ארנצ'ינה הוא כדור אורז גדול ומטוגן, ובתוכו מסתתרים מילויים שונים:
מילוי בשר, לו קוראים "קארנה", Carne באיטלקית, והכוונה למילוי מאד דומה לרוטב בולונז.
מילוי נקניק חזיר וגבינה, מילוי תרד וגבינה, מילוי עוף וגבינה, או מילוי מתוק של פיסטוק וגבינה.
לצמחונים אני ממליצה לשאול על מילוי צמחוני (Vegeteranio). בד"כ יהיה מילוי צמחוני.
יש שיחשבו שהארנצ'ינה דומה לקובה, אבל זה משהו אחר לגמרי, גם בגודל וגם בטעם.
מחיר נמוך, בד"כ 2 יורו, והוא מאד גדול ומשביע.
כך הוא נראה:
מקבלים אותו על מפית נייר ואוכלים בהליכה או על הדלפק.
פיסטוק:
פיסטוק הוא חומר הגלם שסיציליה גאה בו במיוחד!
הפיסטוקים מאזור הר האתנה נחשבים לשם דבר. כשתבקרו במסעדות תראו פיצות עם פיסטוק, פסטות עם רוטב המבוסס על פיסטוק, ועוד.
אמנם לנו זה עשוי להישמע מוזר מעט אבל האמינו לי שהשילוב מצוין ושווה לטעום.
במיוחד אל תוותרו על טעימה של פסטה ברוטב פיסטוק, זה משהו מיוחד, מעדן אמיתי.
ועכשיו למתוקים.... Canolli- קאנולי: הקאנולי הינו גליל של בצק מטוגן וקשה הממולא בגבינת ריקוטה מתוקה.
זהו המתכון הבסיסי, ומכאן השמיים הם הגבול. בד"כ לכל קאנולי יש תוספות מתוקות וטעימות. אלו יכולים להיות פיסטוקים, תותים, דובדבנים מסוכרים, קליפת לימון, צימוקים, ועוד ועוד...מעדן אמיתי!
מרציפן
סיציליה נחשבת ממלכת המרציפן. העיירה המפורסמת ביותר במרציפן שלה היא Erice, אולם ממתקי מרציפן נמצאים בכל קונדיטוריה או בית קפה בסיציליה. הייחוד שלהם הוא האמנות במרציפן. בד"כ יפוסלו ממתקים דמויי פירות, שאפשר להישבע שהם פירות אמיתיים.
ומכיוון שהמרציפן הוא גם איכותי מאד, הממתקים יהיו טעימים מאד (אם כי מתוקים מאד, קחו זאת בחשבון).
ולסיום, ה-מעדן הסיציליאני הוא "גרניטה"- Granitta
"גרניטה" היא סוג של ברד קפוא, אותו אוכלים עם כפית. הסיציליאנים מתגאים בגרניטה שעשויה מחומרים טבעיים ולא מתמציות טעם. תראו גרניטות תות/פיסטוק/אפרסק/מנדרינה/לימון, ועוד.
בשעת בוקר חמה, או כשרוצים משהו מעורר אחר הצהריים, אני ממליצה להזמין את הדבר הטעים ביותר: גרניטה קפה עם קצפת, ולצידה לחמניית בריוש. גרניטת הקפה מאד חזקה, והקצפת ממתנת את המרירות של הקפה. לצידן לחמניית הבריוש הופכת את הכל לחגיגה אמיתית.
אומרים זאת כך: Granitta di Caffe con Pana e Brioche.
כשהגרניטה מגיעה, לוקחים עם הכפית מהגרניטה עם הקצפת ביחד, שמים על חתיכה שבצעתם מהבריוש, ואוכלים יחד. מעדן מושחת וטעים כל כך!!!
כך זה נראה:
אז כאשר אתם מסיימים ארוחה במסעדה והמלצר שואל על קינוחים, תחשבו פעמיים, אולי שווה להשאיר את הקינוח לרחוב...
רוצים לקרוא קצת על סיציליה? לדעת אם זה המקום שמתאים לכם לטיול? הכנסו לכתבה הזו
ראיתם את העונה השנייה של ״הלוטוס הלבן״ ורוצים לשמוע קצת על המקומות שרואים בסדרה?...הכנסו לכתבה הזו.
גם אסקפיזם, גם פרקטי :-)
עוקבים אחרי איטליאנה
מדוע לתכנן מראש את הטיול לאיטליה? במהלך השנים בהן גרתי
באיטליה, התוודעתי למקומות,
לאוכל, ליין, למנהגים ולתרבות.
מאז שחזרתי ארצה אני ממשיכה
לבקר באיטליה בכל שנה בחיפוש
אחר אתרים חדשים וביקור חוזר
במקומות המוכרים והאהובים.
בשנים האחרונות הכנתי מאות
מסלולים למטיילים לאיטליה
ואני לומדת מכל מטייל...
לאחר שיחת היכרות קצרה
אבנה עבורכם מסלול טיול אישי
אשר יבטיח הנאתכם מאחת
המדינות היפות ביותר בעולם