בהכללה מעט מקפחת, איטליה אינה סוגדת לבשר. איטלקים מתרגשים מפסטה יותר מסטייק. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל: הסטייק הפיורנטיני Bistecca alla Fiorentina
תמצאו אותו בעיקר בפירנצה, אך אל תשכחו לשאול אותי היכן גם ברומא.
זהו סטייק במשקל של קילו עד קילו וחצי, עבה, רך, איכותי ועשוי כמעט רייר. מהטובים בעולם.
במקומות אחרים באיטליה המגוון כבר אחר.
בעיקרון, הבשר יופיע בתור המנה השנייה בתפריט: Secondo Piatto.
בד"כ תראו מנות כמו סטייק, שלמעשה יהיה (ברומא וברוב המקומות באיטליה) פרוסת בשר דקה יחסית שלא תספק חובבי סטייקים מושבעים. באיזורים ההרריים כבר תפגשו סטייקים יותר "אמיתיים", של בשר ציד- תלוי בעונה ובשלל היום...
גם אסקפיזם, גם פרקטי :-)
עוקבים אחרי איטליאנה
מדוע לתכנן מראש את הטיול לאיטליה? במהלך השנים בהן גרתי
באיטליה, התוודעתי למקומות,
לאוכל, ליין, למנהגים ולתרבות.
מאז שחזרתי ארצה אני ממשיכה
לבקר באיטליה בכל שנה בחיפוש
אחר אתרים חדשים וביקור חוזר
במקומות המוכרים והאהובים.
בשנים האחרונות הכנתי מאות
מסלולים למטיילים לאיטליה
ואני לומדת מכל מטייל...
לאחר שיחת היכרות קצרה
אבנה עבורכם מסלול טיול אישי
אשר יבטיח הנאתכם מאחת
המדינות היפות ביותר בעולם