באילו שעות בדיוק אוכלים באיטליה?
אם השאלה הזו נראית לכם טפשית, כנראה מעולם לא נכנסתם למסעדה באיטליה בטבעיות בשתיים בחצי בצהריים והבנתם שנותר נקניק קר ומלון לארוחת צהריים.
נתחיל בארוחת בוקר: בעיקרון, באיטליה לא אוכלים ארוחת בוקר... כלומר שותים רק קפוצ'ינו או מאקיאטו עם כריך משולש (ששמו באיטלקית- טרמצינו) או קרואסון (ששמו באיטלקית- קורנטו). במקומות רבים הבר נפתח לא לפני שמונה בבוקר. האיטלקים אינם משכימי קום...
ארוחת צהריים: אוכלים בין השעות 12:30 ועד 14:00.
לא לפני ולא אחרי.
השוני רב מישראל: המסעדות אינן פתוחות ברציפות במשך כל היום. אם תגיעו למסעדה אחרי השעה 14:30, הסיכויים רבים שלא יישאר דבר, או שיאמרו לכם שהמסעדה נסגרת עד הערב.
עד כמה שזה נשמע מצחיק, חשוב להתאים את שעות הרעב שלכם לשעות פעילות המסעדות. או את מסלול הטיול לשעות אלו. זה לא נעים לראות מסעדה סגורה. במיוחד באזורים הכפריים שאינם שופעים במסעדות.
ארוחת ערב: מתחילה בשמונה בערב ונמשכת מספר שעות. האיטלקים אינם ממהרים לשום מקום, המסעדה הינה הבילוי המרכזי ואינה ארוחה "על הדרך" להצגה או סרט. הזמינו מקום, בדקו שאין זה היום הסגור של המסעדה הרצויה ובתאבון.
מדוע לתכנן מראש את הטיול לאיטליה? במהלך השנים בהן גרתי
באיטליה, התוודעתי למקומות,
לאוכל, ליין, למנהגים ולתרבות.
מאז שחזרתי ארצה אני ממשיכה
לבקר באיטליה בכל שנה בחיפוש
אחר אתרים חדשים וביקור חוזר
במקומות המוכרים והאהובים.
בשנים האחרונות הכנתי מאות
מסלולים למטיילים לאיטליה
ואני לומדת מכל מטייל...
לאחר שיחת היכרות קצרה
אבנה עבורכם מסלול טיול אישי
אשר יבטיח הנאתכם מאחת
המדינות היפות ביותר בעולם